Camping 2011

Vi startede ud i August, hvor vi kørte til Slesvig-Holstein. Her så vi den lille keramikby Kellinghusen, og især var museet interessant. Fra Kellinghusen kørte vi til middelalderbyen Attendorn. Derfra videre til Frankrig, men på hjemrejsen havde vi et par dage ved Mosel - vi boede på campingpladsen i Trittenheim, men besøgte også Bernkaste-Kues.

I Frankrig tilbragte vi godt 1 uge i Alsace, hvor vi boede på campingpladsen i Ribeauville. Vi besøgte vores vinhandler Joseph Spannagel i Kientzheim, hvor vi har handlet mange gange. Du finder ikke Spannagel på Internettet, men i Kientzheim findes han lige ved siden af vinmuseet. Herudover kørte vi rundt i småbjergene i Alsace, og besøgte bl.a. Petite Ballon. Vi besøgte Bergheim, en herlig lille by et par km fra Ribeauville, og her fik vi en flot menu på Wistub du Sommelier - stedet kan bestemt anbefales.

Vi kørte videre til Tournon-sur-Rhone. De dyre vine smagte vi slet ikke på, men vi nød mange regionale Ardeche-vine på Syrahdruen. Men lidt Hermitage oplevede vi da, for vi var oppe ved kapellet på toppen af Hermitagebjerget, og selvom der var videoovervågning, høstede og spiste vi hver 3 røde meget modne druer. Hvilken fryd! Området byder på mange smukke steder, både langs højre og venstrebred, og museet i Tournon, som huses på byens slot, er virkelig et besøg værd.

Vores besøg blev næsten 1 uge længere end planlagt, da bilens kobling gav op og måtte skiftes. De ekstra dage gav os yderligere mulighed for at gennemtrave Tournon; desværre kan man ikke leje bil i hverken Tournon eller i Tain-Hermitage, der ligger lige overfor.

På hjemrejsen var vi i Kues inde på Vinotheket, hvor vi vel smagte os gennem omkring 50 vine. Som man forstår blev der ikke bællet!Der er links til årets 3 billedserier til venstre.

Kis og Henning
<