Andalucien 2012April 2012 rejste vi til Spanien, hvor vi besøgte vores niece, der studerede ved Granada University. Vi fløj med Cimber Air fra Aalborg til Malaga - da vi skulle tilbage, var flyselskabet gået konkurs. Det lykkedes at få billet med et andet flyselskab til Aalborg, kun 1 dag senere end oprindelig planlagt, men det var en besværlig og dyr fornøjelse. Hvis vi ikke havde haft netforbindelse, havde det dog været meget mere besværligt.
Vi boede 3 dage i Malaga og fik set en del af byen. Der er flere grønne områder, og ved rådhuset findes en rosenhave med flere roser, opkaldt efter danskere. Den historiske bykerne, hvor Picasso-museet ligger, er ganske interessant. Interessant var også alle tapas-stederne, hvor vi efter bedste evne søgte at leve op til lokale traditioner.
Efter opholdet i Malaga kørte vi med bus til Granada, hvor vi havde lejet en lejlighed i 3 etager, i det gamle arabiske kvarter Albaicin. Her var der fra den øverste terasse fin udsigt til Alhambra.
Alhambra og parkområdet Generalife er virkelig em stor atraktion. Det er dog bedst i godt vejr, men planlægning er vanskelig, da det er tilrådeligt at købe biletterne i forvejen, over Internettet. Vi var uheldige og måtte se Generalife i regnvejr, men heldigvis havde vi billet til resten (herunder Palacios Nazaries) til en anden dag, hvor solen skinnede.
Også i Granada var der rig mulighed for at dyrke Vin-og-Tapas-kulturen; bedst ved de mindre barer/restauranter. Her bestiller man et glas øl eller vin (fx. en herligt læskende Rueda-hvidvin), som altid ledsages af tapas, der vælges fra et kort. Da man gerne vil smage flere småretter, må man så bestille endnu et glas vin, men efter 3 glas er sulten som regel stillet.
Se de 3 billeserier fra Malaga og Granada: 

Malaga
Granada
Alhambra

Vine.
Rueda-vine, som også fås herhjemme (55-60 kr), er friske hvide vine, som minder lidt om sauvignon blanc. De fremstilles Castille y León; et område, der ligger rundt om Douro-floden, vest for Rioja.De er aldeles herlige og koster på restaurant omkring 10 € for en flaske.
Der laves rigtig fremragende røde vine i Castille y León. Andre gode områder er Rioja og Priorat og mange flere
Sherry er en historie for sig. Det er begrænset, hvad man kan smage sig igennem på en 11-dages ferie, men vi sætter stor pris på PX og på (tør) Oloroso.
Der laves lidt vin lokalt - de søde Malaga-vine var engang berømte, men der laves ikke meget mere. I Granada-området laves både hvide og røde vine; den røde, vi smagte, var ikke noget særligt. Her er enkelte links vedrørende spanske vine:
                                Vinavisen  Alt om Spansk Vin Spanske vine
Valid XHTML 1.0 TransitionalOpdateret d. 12.5.2012